×
Na akciji (744)Hitno prodajem - kupujem (1681)
×

Paulovnija, sadnice i rasad, konsultacije, rasadnik Eko Flora Pirot

Svi oglasi korisnika: pvcpromont (oglasa: 12)
Kategorija: Poljoprivreda / Poljoprivredne kulture
Grad: Srbija / Pirot

Kontakt email:
advert.promont@gmail.com
Postavljen: 16-12-2014.

U svetu postoji preko [telefon] vrsta paulovnije ali kod nas su zbog klimatskih uslova najznačajnije [telefon] vrste: tomentosa, elongata i šan tong. http://ekoflora.rs

Paulovnija Tomentosa je najpoznatija vrsta i veoma je popularna kao dekorativno drvo i krasi mnoge parkove, vrtove i aleje širom sveta. U plantažnom tipu sadnje uz intenzivnu negu postiže brzi rast-do [telefon] metra u visinu godišnje sa maksimalnom visinom i do [telefon] metara. Veoma je tolerantna na hladnoću i može da izdrži mrazeve i do [telefon] °C. Tomentosa je dugo zastupljena i u našoj zemlji uglavnom kao dekorativno drvo tako da slobodno možemo preporučiti ovu vrstu za izgradnju plantaža. 

Paulovnija Elongata je vrsta koju karakteriše 
veoma brzi rast i snažan korenov sistem. Veoma je popularna vrsta za izgradnju plantaža mada je manje tolerantna na hladnoću-izdržava do [telefon] °C. 

Paulovnija Šan tong je novija vrsta selekcionisana u Kini ali se uspešno gaji i u našem okruženju(u Bugarskoj i Rumuniji). Ovu sortu karakteriše veoma brzi rast i bolja tolerancija na sušu, hladnoću i insekte a ima i odlične mehaničke i tehničke osobine drveta. 

Mi u EKO FLORI imamo sve ove [telefon] vrste paulovnije i posadili smo ih eksperimentalno na različitim tipovima tla, sa različitim načinom sadnje (za tehničko drvo ili biomasu) i u uslovima sa i bez navodnjavanja tako da imamo konkretne rezultate koja je vrsta najpogodnija za određeni tip zemljišta ili način sadnje. 

Proizvodi: 

Trenutno raspolažemo sadnicama paulovnija tomentosa i paulovnija šan tong (shan tong).

Cena sadnica se kreće od [telefon] dinara a isporuku sadnica vršimo od novembra do kraja aprila sledeće godine. Minimalna porudžbina je [telefon] sadnica.

Na proleće sledeće godine počinjemo sa isporukom rasada paulovnije tomentosa, šan tong i elongata. Rasad se proizvodi samo po porudžbini i cena će biti [telefon] rsd po komadu a minimalna količina za naručivanje je [telefon] komada.

Za veće količine sadnica ili rasada, cena će biti po dogovoru ali samo za unapred dogovorene i avansirane prudžbine. 

 

paulovnija-rasad-prodaja  

  paulovnija-rasad-prodaja

 

BIOMASA: 
Paulovnija se koristi i kao energetska sirovina i to za:

Proizvodnju peleta (briketi) za ogrev: (tvrdo gorivo za snabdevanje kotlova sa automatizovanim procesom sagorevanja) gde se koriste stablo, grane i lišće biljke. Treba napomenuti i da pelet (briketi) koji se dobija od paulovnije ima kalorijsku vrednost mrkog uglja uz neznatno oslobađanje štetnih gasova i pepela što znači da je paulovnija ekološki i lako obnovljiv izvor energije. 

Proizvodnja stočne hrane od velikih listova širine čak [telefon] cm.
Proizvodnju bioetanola: U SAD je razvijena tehnologija gde se od jedne tone suve materije dobija [telefon] litara etanola. (U svetu potreba za etanolom kao alternativnim vidom energije raste velikim tempom). 

 




Podelite oglas na društvenim mrežama
Link je kopiran!
Ocenite oglas (3):

Kliknite za pregled svih oglasa ovog korisnika (12) »



Kontaktirajte vlasnika oglasa

  • * Naslov poruke:
  • * Vaš email:
  • Kontakt telefon:
  • * Poruka:
  • * Čekirajte da niste robot:



Ocenite korisnika pvcpromont

  • * Ocenite korisnika pvcpromont ukoliko ste saradjivali s njim

     
  • * Vaše ime:
  • * Vaš email:
  • * Napišite vaša iskustva sa navedenim korisnikom, ukoliko ste saradjivali s njim:
  • captcha code



Slični oglasi