×
Na akciji (413)Hitno prodajem - kupujem (1039)
×

Čaj za liječenje dijabetesa Srebrena svilenica

30 BAM
Oglas postavio korisnik: namkic
Kategorija: Oprema u zdravstvu / Ostalo - oprema u zdravstvu
Grad: BIH / Zenica

Postavljen: 21-11-2016.
Cena:
30 BAM

o

Čaj za liječenje dijabetesa Srebrena svilenica

 

Rješenje za dijabetes Srebrena Svilenica - Gymnema sylvestre

OD SADA DOSTUPNO I U BiH
Pomoć kod dijabetesa i mršavljenja
Srebrna svilenica je velika, drvenasta biljka penjačica, koja pripada obitelji Asclepiadaceae. Listovi su nasuprot, obično eliptični ili jajoliki, cvijetići su mali, zelenkasto-žute boje, kitnjasti.

Već preko [telefon] godina ova biljka se koristi za tretiranje različitih stanja od malarije do zmijskih ugriza.

Ayurvedske knjige opisuju je kao lijek za glikozuriju (prisustvo šećera u mokraći) i druge urinarne probleme. Dat joj je naziv “gur-mar”, što u prijevodu znači “uništavač šećera“. Nedavno joj je uveliko porasla popularnost u svijetu kao sredstvu za smanjenje šećera i mršavljenje.

Šećer u obliku glukoze je glavni izvor energije za ćelije tijela. Hormon inzulin omogućava glukozi u krvi da uđe u stanice. Kod dijabetesa tipa [telefon] , tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina ili su ćelije otporne na učinke inzulina. Kao rezultat toga, glukoza se nakuplja u krvi, umjesto da ulazi u ćelije, što uzrokuje lišavanje ćelija energije. Ako se ne liječi, dijabetes koji nije pravilno kontrolisan, može dovesti do posljedica opasnih po život, mogu oštetiti oči, srce, bubrege ili živce.
Postoje neki prirodni tretmani koji se razmatraju kao pomoć kod dijabetesa i predijabetesa. Jedan od prirodnih tretmana je i Čaj srebrna svilenica koji sadrži tri biljke: srebrnu svilenicu, zeleni čaj i dud (murvu). Sastav ovog čaja je: srebrna svilenica [telefon] %, zeleni čaj [telefon] % i Crni dud ili murva (lat.Morus).

Zeleni čaj (lat.Camellis sinensis) uklanja višak tekućine, ubrzava i metabolizam, što pomaže pri izgaranju masnoća. Olakšava probavu i pomaže detoksikaciju organizma.

Crni dud ili murva (lat.Morus) ima snažna antioksidativna svojstva, te snižava holesterol i trigliceride i smanjuju upale.
Revolucionaran dodatak prehrani u borbi protiv dijabetesa
Prva znanstvena potvrda o učinku srebrne svilenice na dijabetes dobivena je prije [telefon] godina. Prema istraživanjima, njen je ekstrakt pokazao sposobnost smanjivanja indikatora dijabetesa tipa I i tipa II. Ona taj učinak ostvaruje direktnim obnavljanjem ćelija gušterače zaduženih za proizvodnju inzulina.

U vezanoj studiji su pacijenti s dijabetesom tipa [telefon] , uz klasične lijekove, [telefon] do [telefon] mjeseci uzimali ekstrakt srebrne svilenice. Kod njih je došlo do značajnog smanjenja glukoze, glikoziliranog hemoglobina i plazme.
Nakon tog razdoblja mnogi su pacijenti značajno smanjili doze konvencionalnih lijekova.

Inhibitor šećera

Glavni sastojak srebrne svilenica je gimnemična kiselina koju nalazimo u lišću i korijenju, koja djeluje kao antidijabetik. Biljka je stomahik (sredstvo za jačanje želuca), stimulans, laksativ i diuretik. Poništava okus šećera te se smatra kako neutralizira prisustvo viška šećera u tijelu kod šećerne bolesti (diabetes mellitus). Lišće sadrži gimnemičnu kiselinu koja sprječava hiperglikemiju. Pokazalo se kako ima regenerativni učinak na beta ćelije gušterače te je inzulinotropik (utječe na stvaranje inzulina).

Ona je inhibitor slatkoće, što znači da se žvakanjem njenog lišća smanjuje okus slatkoga u ustima.

Međutim, ne radi se samo o mijenjanju okusa. Gimnemična kiselina ima sličan hemijski sastav kao glukoza i receptori u tijelu je vide kao glukozu, smanjuje se apsorpcija šećera iz hrane u probavnom traktu, normalizira šećer u krvi i suzbija apetit. Kad se uzima s obrokom bogatim ugljikohidratima ili šećerom, neutralizira višak šećera koji se nalazi u tijelu te sprječava njegovo pretvaranje u mast. Pomaže i u izgradnji mišićne mase i skidanju sala s gornjeg dijela trbuha, struka i bokova. Tokom dužeg uzimanja njeno djelovanje postaje sve snažnije. Ovo je najbolji prirodan dodatak prehrani za osobe koji pate od pretilosti i ovisnicima o slatkišima.

Pravilna uporaba zahtjeva da se čaj srebrne svilenice konzumira [telefon] minuta prije obroka nakon čega će se receptori u tijelu (zaduženi za unos glukoze u krv) popuniti srebrnom svilenicom iz čaja (koja je neškodljiva).

Ovim „varanjem“ naših receptora smanjuje se unos glukoze u krv i na taj način se lakše borimo protiv dijabetesa. Smanjenjem unosa glukoze u krv, tijelo koristi zalihe (koje su u tijelu u obliku masti) i smanjujemo tjelesnu težinu.

Sama konzumacija čaja ne isključuje ostale elemente borbe protiv dijabetesa, kao što su pravilna prehrana i tjelovježba.

Svojstva srebrne svilenice:

suzbija potrebu i ovisnost za slatkim
smanjuje apsorpciju šećera u crijevima
poboljšava rad gušterače
održava zdrav metabolizam glukoze
pomaže održavanju normalne težine
pospješuje izlučivanje urina
djeluje antibakterijski
potiče cirkulaciju

Važno je znati
Srebrna svilenica nije preporučljiva ljudima s niskom razinom glukoze, trudnicama i dojiljama.
Budući da srebrna svilenica može sniziti razinu šećera u krvi, ljudi koji uzimaju lijekove za dijabetes ili inzulin preporuča se konzumacija srebrne svilenice isključivo pod strogim liječničkim nadzorom. Zapamtite, mehanizam dijabetičkog sindroma varira od pacijenta do pacijenta, a učinci na lijek ili dodatak također može varirati u skladu s tim.
Čaj će se moći kupiti online, u apotekama i specijaliziranim trgovinama zdrave hrane.
Korisni linkovi:

http://www.ordinacija.hr/…/caj-srebrna-svilenica-za-regula…/

http://www.uofmhealth.org/health-library/hn [telefon] …

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC [telefon] /

http://restorativemedicine.org/…/botanical-medicine-therapy…

http://www.anaturalhealingcenter.com/…/monos/GymnemaMono.pdf



Podelite oglas na društvenim mrežama
Link je kopiran!
Ocenite oglas (0):



Kontaktirajte vlasnika oglasa

  • * Naslov poruke:
  • * Vaš email:
  • Kontakt telefon:
  • * Poruka:
  • * Čekirajte da niste robot:



Ocenite korisnika namkic

  • * Ocenite korisnika namkic ukoliko ste saradjivali s njim

     
  • * Vaše ime:
  • * Vaš email:
  • * Napišite vaša iskustva sa navedenim korisnikom, ukoliko ste saradjivali s njim:
  • captcha code



Slični oglasi