×
Na akciji (743)Hitno prodajem - kupujem (1679)
×

Plantaza oraha i kajsija

1.272.000 €
Oglas postavio korisnik: oglasi018
Kategorija: Nekretnine, kupovina i prodaja / Placevi i zemljište
Grad: Srbija / Beograd
Oglas važi još: OGLAS JE ISTEKAO
Cena:
1.272.000 €

Na prodaju je plantaza oraha i kajsije. Moderan i savremen zasad iz jeseni [telefon] godine sa svom pratecom mehanizacijom i opremom: [telefon] vocarska traktora , [telefon] atomizera , [telefon] prikolice, vocarska freza, platforma za branje i orezivanje, malcer , kosilice  i jos mnogo toga sto je potrebno za odrzavanje plantaze. 

Sistem navodnjavanja kap po kap sa arteskim bunarom od [telefon] metara, kao i destilerija za pravljenje vocnih rakija. Prateci objekat od cvrstog materijala uknjizen : hala i destilerija [telefon] kvadrata.

Zasad se sastoji od [telefon] stabala kajsije. Prihod prosecno [telefon] kg po stablu sto daje [telefon] tona voca * [telefon] , [telefon] €/Ct=godisnji bruto prihod od kajsije  [telefon] . [telefon] Eur ,ako se  voce prodaje odkupljivacima. Ako vlastito voce preradite u rakiju dobijate godisnje i do [telefon] hiljada litara vrhunske kajsijevace , a cena dobre kajsijevace je oko [telefon] eur. Preradom u rakiju uvecavate dobit do [telefon] puta.  Troskovi odrzavanja vocnjaka su realnih [telefon] . [telefon] eur. na godisnjem nivou.

Pored kajsije na plantazi je zasadjeno [telefon] stabala oraha sorte Chandler. Ocekivan prihod za [telefon] godine je [telefon] kg po stablu * [telefon] stabala= [telefon] tone * [telefon] eur= [telefon] . [telefon] eur . 

Zasad je kombinovan dakle na [telefon] stablo oraha dolaze [telefon] kajsije. Upravo iz razloga ekonomske isplativosti vocnjaka. Poznato je da orah dosta kasno / [telefon] ak godina/ stupa u rod , ali zato je zasadjena kajsija koja tih prvih [telefon] ak godina pridonosi minimalno [telefon] ak hiljada eura i time cini planatazu odrzivom, a preradom u rakiju mnogo vise . Nakon [telefon] godina kajsija se susi i krci tako da ostaje prostor orahu koji je tada u punom rodu i tek tada je plantaza u punom prihodu kao sto je gore navedeno. Orah je dugovecan i sigurno ce sledecih [telefon] godina biti u punoj berbi. Nakon toga ne treba zaboraviti da secom starih orahovih stabala dobijate izvrsnu sirovinu koje kubik kosta preko [telefon] eur * [telefon] stabal* [telefon] kubika=preko [telefon] , [telefon] mio eur. 

O isplativosti plantaze oraha nema potrebe dalje opisivati. Naravno da je rec o ozbiljnom investicionom ulaganju , ali je i investivija veoma ozbiljna , dugorocna i vise nego isplativa. 

Za sve dalje informacije i samo ozbiljne upite i ponude  obratite se vlsaniku licno na telefon [telefon] / [telefon]

[telefon] / [telefon] i na email: [email]

 



...
OGLAS JE ISTEKAO





Ocenite korisnika oglasi018

  • * Ocenite korisnika oglasi018 ukoliko ste saradjivali s njim

     
  • * Vaše ime:
  • * Vaš email:
  • * Napišite vaša iskustva sa navedenim korisnikom, ukoliko ste saradjivali s njim:
  • captcha code



Slični oglasi