×
Na akciji (743)Hitno prodajem - kupujem (1679)
×

SADNICE i SVEZE GODZI BOBICE (Godji, Goji berry, Crni godži, Black goji)

5 €
Oglas postavio korisnik: sadnicegoji
Kategorija: Poljoprivreda / Poljoprivredne kulture
Grad: Srbija / Niš

Kontakt email:
sadnicegoji@gmail.com
Postavljen: 26-02-2017.
Cena:
5 €

*** Goji berry, Godji bobice, Wolfberry, Black goji, Crni godži ***

- PRODAJA SADNICA ZA OKUĆNICE KAO I ZA FORMIRANJE PLANTAŽA GODŽIJA
- PRODAJA SVEZEG PLODA GODŽI BOBICA                                                                                           


SADNICE (cene za manje količine): 
Crveni godzi - Lycium barbarum (Ningxia No [telefon] ): [telefon] eur 
Zuti godzi - Lycium barbarum: [telefon] eur 

CRNI GODŽI - Lycium ruthenicum: [telefon] eur 
Zuti i Purpurni godzi - Lycium ruthenicum: [telefon] eur 

SVEZE ORGANSKE GODZI BOBICE za konzumiranje: 
Crvene bobice: [telefon] kg - [telefon] din 
Crne bobice: [telefon] g - [telefon] din 

SLATKO I DŽEM od godzi bobica: [telefon] din 
________________________________________________________ 
G O J I - L J U B A   I   S I N O V I 
Ljubiša Jovanovic i sinovi agronomi vocarstva: Nemanja i Nikola
Radivoja Dinulovica [telefon] , Naselje [telefon] . Maj - [telefon] Niš
[telefon] / [telefon] ,   [telefon] / [telefon] .

sajt: www.sadnicegoji.com
e-mail: [email] com
fejs: GOJI bobice
skype: sadnicegoji
________________________________________________________ 
Odlicne sertifikovane i zdrave sadnice jednogodisnje, dvogodisnje, drvenaste, zeljaste u kontejnerima  preko [telefon] m visine sa razvijenim korenovim sistemom. Sadnja se vrsi tokom cele godine, u jesen i prolece drvenastim sadnicama golog korena a na leto sadnicama iz kontejnera. Godži bobice koji nasa firma prodaje su krupnog ploda, slatkog ukusa, biljka je stubasta i cim se usadi nakon par meseci grananja pocinje da radja.

Sveze bobice koje se naruce od nas su sa nase organske plantaze, veoma slatkog ukusa. 
SALJEMO BRZOM POSTOM, VRLO BEZBEDNO PAKUJEMO SADNICE, uz sadnice se dobija upustvo o gajenju i sadnji. Placanje pouzecem. 
________________________________________________________ 

GOJI-LJUBA I SINOVI doo Nis je jedina firma na nasim prostorima koja se bavi proizvodnjom sertifikovanog i zdravog sadnog materijala biljke Goji berry (Lycium barbarum) - Ningxia No [telefon] (NQ [telefon] ) - crveni dijamant, a nedavno i proizvodnjom Black goji berry (Lycium ruthenicum) - crni godzi i to u jos dva varijeteta zuti i purpurni. Posedujemo fitosanitarni sertifikat iz Kine za proizvodnju i reprodukciju vrste i sorte Lycium barbarum - godzi bobica - Ningxia No [telefon] (NQ [telefon] ). 
Preduzece je nosioc projekta pod nazivom ``Hiljadu plantaza godzija za bolji zivot u Srbiji``. Projekat ima za cilj da poboljsa organsku proizvodnju u Srbiji i to sa vrlo profitabilnom i lekovitom biljkom koja ulozena sredstva visestruko i neverovatno brzo vraca. Vrsimo edukaciju plantazera od formiranja plantaže do rezidbe, zastite, prihrane, berbe, skladistenja i preradu obih lekovitih bobica. Cena sadnica za vece kolicine odnosno plantažno gajenje se smanjuje.


U P O T R E B A  G O D Z I  B O B I C A : 

Godži bobice mogu da se konzumiraju u svežem i u sušenom stanju. Dnevna doza crvenih godzi bobica je [telefon] g. Ne treba preterivati. 
- Najbolje je miksati sveže bobice sa ostalim vocem i povrcem, praviti razne kombinacije nutritivno bogate sastojcima i piti kao ‘ ’ smoothie’ ’ mix u Nutribulletu. Tako se najbolje svi sastojci oslobadaju i apsorbuju u naš organizam i dolazi do lekovitog delovanje. 
- Godži bobice se dodaju kao ukusni i aromaticni dodatak u jela od kuvanog pirinca, u osvežavajuce supe, jela sa svinjetinom, piletinom i povrcem. Specijalitet je dodati ih u jagnjecu corbu. Kao dodatak kolacima, sladoledu, slatkišima, hlebu… Koriste se za pravljenje džemova, marmelada, slatka, sokova, jogurta, kao zacin (mlevene sušene bobice) i kao sos. Caj sa godži bobicama je bogat antioksidantima, podstice imunitet i dovodi u ravnotežu stresom napadnut organizam. 
- Kafa ( [telefon] in [telefon] ) sa šakom godži bobica i kašicicom meda, fantastican ukus. 

C R N I  G O D Z I - BLACK GOJI (Lycium ruthenicum) VRH LEKOVITOSTI: 

Najbolje ih je rastvoriti u [telefon] dl vode, istiskati i popiti. Mogu i u caju. PREPORUCUJEMO: najbolji napitak jutarnji je: kasika meda, limun, djumbir, crni godzi [telefon] -tak bobica i beo luka. Napitak koji pomaze neverovatnom brzinom celom nasem organizmu. 
Antocijani, proantocijanidi i bioflavanoidi su poznati kao snažni zaštitnici krvnih žila. Antocijani i OPC u crnom godžiju spadaju u najjace antioksidante protiv djelovanja slobodnih radikala koji dovode do oštecenja krvnih sudova. Oligomerni proantocijanidini (OPC) mogu se koristiti u prevenciji i kao dodatak u terapiji malignih bolesti. DNEVNA DOZA - od [telefon] do [telefon] bobica ( [telefon] g). 
Bobice se beru iskljucivo pincetom sa peteljkom. 
Zdrastveni potencijal ovih bobica je zaista neverovatan jer sadrži velike kolicine proantocijanida ili OPC, i ima efikasnost [telefon] puta vecu od vitamina C i [telefon] puta od vitamina E. Sadržaj OPC u BLACK WOLFBERRY je [telefon] mg u [telefon] g bobica, najviši na svetu, cak [telefon] puta veci od borovnice. Ove bobice takode sadrže velike kolicine esencijalnih masnih kiselina (neuobicajene za voce), karotenoide, vitamin B [telefon] , B [telefon] , vitamin C, gvožde, cink, selen, polisaharide, askorbinsku kiselinu, sitosterol, linolne kiseline, zeaksantin, amino kiseline i alkaloid betain. Tradicionalno propisane za lecenje dijabetesa, anemije, problema sa vidom, impotencije, bolesti srca, abnormalne menstruacije, oboljenja pluca, problema sa jetrom i bubrezima, jacanje imunog sistema, sprecavanje raka. . . 


S A D N J A  G O J I  B O B I C A 

- Iskopati jamu širine [telefon] cm i dubine [telefon] cm i zaprašiti krecom u prahu ( [telefon] šake) zbog povecanja pH vrednosti zemljišta. Zemlju koja je prilikom kopanja jame izvadena usitniti i pomešati sa sitnim pregorelim organskim stajskim dubrivom ili GLISTENJAKOM (supstrat, humus) u razmeri [telefon] : [telefon] Smeši dodati ZEOLIT ( [telefon] , [telefon] kg po jednoj jami). Sve izmešati dva-tri puta u homogenu celinu i zatim popuniti jamu do vrha. Na sredini jame valjkastim predmetom Ø [telefon] cm utisnuti prostor dubine [telefon] cm. 
- Sada pravite vlažnu smešu u kofi od [telefon] L. Napuniti kofu vodom, ako imate HYDROGEL sipati [telefon] supene kašike, razmutiti i dodati [telefon] do [telefon] fangle glistenjaka (supstrata) po potrebi dok ne dobijete jogurastu redu smešu, promešati. Zatim u prostor koji ste napravili za sadnicu dubine [telefon] cm, sipati jednu ``fanglu`` vlažne smeše. Sada vadimo sadnicu iz kontejnera blagim pritiskom sa svih strana i odozdo, da se zemlja ne rasturi. Spuštamo sadnicu u jamu i zalijemo sa još [telefon] fangle vlažne smeše preko i oko same sadnice. 
- Malo pobacati sitnu zemlju oko sadnice i zaliti dobro jamu vodom. Biljku zalivati nekoliko dana dok ne usahne zemlja, radi lakšeg primanja. Uz biljku staviti kolac do [telefon] , [telefon] m ili praviti špalir sa naslonom i žicama. 

F O R M I R A N J E  Š P A L I R A 
Z A   [telefon]  I  V I Š E  S A D N I CA 

Za formiranje špalira potrebni su : 
- stubovi do [telefon] m visine (colovne cevi Ø [telefon] mm, drveni, plasticni, betonski stubovi) 
- pocinkovana žica ili rafija (kanap) u tri nivoa (prva žica na [telefon] cm, druga na [telefon] cm, treca na [telefon] cm). Drugu i trecu žicu razvuci duplo. 
- kopce za potporu (za privezivanje sadnice dok je mlada, stabla i lastara) 
Razmak izmedu sadnica [telefon] – [telefon] . [telefon] m, izmedu redova kod plantaža [telefon] . [telefon] m. Razmak izmedu stubova [telefon] - [telefon] m. 
Prvi i krajnji stub u redu se postavljaju pod blagim uglom i ankerišu se žicom. Uz svaku sadnicu dok je mlada razvuci rafiju (kanap) horizontalno od prve do zadnje žice kako bi privezali kopcama sadnicu uspravno dok ne odrveni. Dok je mlada biljka potrebno je lastare kad porastu preko [telefon] m saviti i privezati uz žicu kako bi se kasnije formirao skeletni oblik biljke. Izdanci (lastari) koji budu izbijali iz korena uklanjati. Sve lastare na stablu do [telefon] cm uklanjati nakon prve godine. U prolece orezati godži najviše do [telefon] . [telefon] m visine. 

G A J E N J E  G O D Ž I J A 
O R G A N S K O 

- Godži je najbolje posaditi na mestu koje je celi dan obasjano suncem. Sadnja se vrši tokom cele godine. Postoji sadnja iz ``kontejnera `` tokom leta i ``golog korena`` jesen, prolece. Ako hocete dobre rezultate vodu tokom sušnih dana ne smete štedeti. Tokom leta zalivati cešce u zavisnosti od vlažnosti zemljišta ( [telefon] x nedeljno). Svaka porodica bi za svoje domacinstvo trebala u bašti da ima [telefon] biljaka. 
Sadi se u okucnicama, pored ograda i na plantažama. 
- Zemljište može da bude od [telefon] do [telefon] klase. Godži voli neutralna i alkalna zemljišta pH = [telefon] , [telefon] do [telefon] , [telefon] (kiselost). 
- Odgovara mu naše klimatsko podrucje. Uspeva na nadmorskim visinama od [telefon] – [telefon] m. Bolje rezultate ce sigurno dati u toplijem klimatskom podrucju, ali zato na vecim nadmorskim visinama ce plodovi biti kvalitetniji. Podnosi visoke temperature i otporan je na mrazeve. 
- Godži cveta i rada od juna do novembra meseca, što znaci da bobice sukcesivno zru. Bobice se beru rukama sa peteljkom kako bi duže trajale zbog svoje oksidacije. Mogu se cuvati u zamrzivacu duže vreme. Mogu se sušiti na suncu u tankom sloju kao i u sušarama na [telefon] oC. 
REZIDBA: vrši se pol. februara i pocetkom marta meseca. Prve godine ne orezivati biljku da bi se razgranala i ojacao korenov sistem. Naredne godine se biljka oblikuje i orezuje po volji (kao kišobran, trospratni ili cilindricni model). Bocne grane treba orezati na [telefon] cm, ukloniti lastare (izdanke) na stablu do [telefon] cm visine od zemlje, kao i mrtve grane. Tokom leta, korenove izdanke uklanjati mesecno jednom. 

PRIHRANA: Biljke najbolje prihranjivati organskim dubrivima – pregoreli STAJNJAK (ovciji, kozji, kravlji, kokošji, golublji izmet, zecji) ali u odredenim granicama kako ne bi izgoreli biljku. Rastopiti neko od ovih djubriva u vodi i time zalivati. Za dubrenje može poslužiti i kompost, treset, humus-glistenjak. 
Takode, Italpollina ( [telefon] ) organsko peletirano živinsko dubrivo (u polj. apotekama, džak od [telefon] kg). 
TECNA ÐUBRIVA - folijarno preko lista preparatima na organskoj bazi kao što su: Slavol, Uniker, Fitofert (mikrobiološka dubriva), Treiner (aminokiseline). Biljke prskati kada se primeti žutilo, kovrdavost lista td. 
Tecno azotno dubrivo od KOPRIVE: u [telefon] L vode ubaciti [telefon] kg koprive, svakog dana promešati. Kada se završi fermentacija posle [telefon] nedelje, dubrivo procediti, razrediti [telefon] L na [telefon] L vode i prskati (može i [telefon] x mesecno). 
ZAŠTITA: Zimsko i prolecno prskanje: polovinom novembra meseca i posle rezidbe marta kada pocinje vegetacija, preparatom na bazi bakra – FUNGURAN OH zbog prezimljavanja štetocina i bolesti, prskati i tokom leta ako se pojavi plamenjaca (kada imamo dosta povezanih kišnih i suncanih dana.




Podelite oglas na društvenim mrežama
Link je kopiran!
Ocenite oglas (0):



Kontaktirajte vlasnika oglasa

  • * Naslov poruke:
  • * Vaš email:
  • Kontakt telefon:
  • * Poruka:
  • * Čekirajte da niste robot:



Ocenite korisnika sadnicegoji

  • * Ocenite korisnika sadnicegoji ukoliko ste saradjivali s njim

     
  • * Vaše ime:
  • * Vaš email:
  • * Napišite vaša iskustva sa navedenim korisnikom, ukoliko ste saradjivali s njim:
  • captcha code



Slični oglasi